E6B3B6 FFFF0F 0000FF
back to projects     1 of 4

MSGM Srl building

The project for MSGM Srl has a precious soul that redevelops the original building's details and geometries in an entirely contemporary reinterpretation.
Read more

MSGM Srl building

The project for MSGM Srl has a precious soul that redevelops the original building's details and geometries in an entirely contemporary reinterpretation, incorporating glamorous and sophisticated touches.

The MSGM headquarters in Filottrano, in the province of Ancona, occupies an industrial facility of considerable size whose lobby was the subject of significant renovations. The technical ceiling – dating back to the 60s – presented an interesting three-dimensional diamond-shaped pattern which was preserved and enhanced with a highly contemporary, visually striking design. A large, diamond-shaped glass structure marks the centre of the lobby and houses a dense greenhouse, repeated on the façade with a small garden of succulents; the divider in movable blades of varying glass separates a meeting space featuring a large black glass and onyx table. The large frame in bronzed aluminium was the subject of meticulous restorations, as it allowed a glimpse of the interior style from the exterior. The hall provides access to the main staircase which, with a game of diagonals in white marble, black stones and various glass, creates a new, contemporary space.
The project for MSGM Srl redevelops the original building's details and geometries in an entirely contemporary reinterpretation. The technical ceiling – dating back to the 60s – presented an interesting three-dimensional diamond-shaped pattern which was preserved and enhanced with a visually striking design. A large, diamond-shaped glass structure marks the centre of the lobby and houses a dense greenhouse, repeated on the façade with a small garden of succulents; the divider in movable blades of varying glass separates a meeting space featuring a large black glass and onyx table. The hall provides access to the main staircase which, with a game of diagonals in white marble, black stones and various glass, creates a new, contemporary space.
Client: MSGM
Typology: Office
Location: Filottrano (AN), Italy
Year: 2016
Photographer: Lorenzo Fanfani
Close

Runway Central Building
concept store

A space where the colors and shapes of the exceptional Vietnamese vegetation combine with the essential lines of the Italian design masters of the 50’s.
Read more

Runway Central Building
concept store

The project’s driving concept was to create a space where the colors and shapes of the exceptional Vietnamese vegetation could combine with the essential lines of the Italian design masters of the 50’s.

A sumptuous canopy, reminiscent of the entrances of the hotels of the Côte d’Azur, invites customers to enter a unique, contemporary store full of light. The inspirational Venetian terrazzo floor is framed by luxurious walls featuring a magnificent pattern obtained from a high-definition scanning of valuable Italian stones, such as travertino Navona and ceppo di Gré; large glass displays composed of mirrored surfaces of polished steel and lacquers in pastel shades enhance the fashion collections making the garments visible and appealing; the interiors are marked by irregular fields of soft, natural fibers carpets in contrast to precious French style natural oak parquet boards. The climax is represented by the monumental staircase of beige Hauteville stone from Southern France: huge stone slab steps expand the sales floor area accompanying clients onto the second floor of the store on a journey through the best luxury shopping experience.
The project’s driving concept was to create a space where the colors and shapes of the exceptional Vietnamese vegetation could combine with the essential lines of the Italian design masters of the 50’s. The inspirational Venetian terrazzo floor is framed by luxurious walls featuring a magnificent pattern obtained from a high-definition scanning of valuable Italian stones; large glass displays composed of mirrored surfaces of polished steel and lacquers in pastel shades enhance the fashion collections; interiors are marked by irregular fields of soft, natural fibers carpets in contrast to precious French style natural oak parquet boards. The climax: a monumental staircase of beige Hauteville stone from Southern France.
Client: Global Link Inc.
Typology: Retail
Location: Hanoi, Vietnam
Year: 2017
Close

Campamac
Osteria di Livello

The inspiration was drawn from a certain English flair, while remaining strongly attached to the land, the view and the heritage of this Piemontese spot.
Read more

Campamac
Osteria di Livello

The restaurant represented a complex challenge, yet very clear: a warm, charming space recalling the tradition of the Langhe area with a contemporary twist.

The inspiration was drawn from a certain English flair, while remaining strongly attached to the land, the view and the heritage of this Piemontese spot. The design encompasses every aspect of the interior, from the finishings to the furniture, lighting, and set up. The spaces reflect the various functions of the not-only-restaurant: the entrance counter with its bar and local high-end groceries shop, the main dining area with its hillside view filtered through a tropical inside greenery, the precious privé with custom-designed marble table and the spectacular wine cellar on the basement floor.

If a great role is played by wine, the importance of extraordinary food is not secondary: you can always keep an eye on the kitchen through the see-through partitions and admire first-hand the extensive selection of meat from both a local and international selection. Since everything is on sale – including the artwork – focusing on the layout was crucial, assuring a flexible space while also granting an adequate frame for food, wine, art and design.
A warm, charming space recalling the tradition of the Langhe area with a contemporary twist. The design encompasses every aspect of the interior, from the finishings to the furniture, lighting, and set up. The spaces reflect the various functions of the not-only-restaurant: the entrance counter with its bar and local high-end groceries shop, the main dining area with its hillside view filtered through a tropical inside greenery, the precious privé with custom-designed marble table and the spectacular wine cellar on the basement floor. Moreover, you can always keep an eye on the kitchen through the see-through partitions and admire first-hand the extensive selection of meat from both a local and international selection.
Client: Campamac S.r.l.
Typology: Hospitality
Location: Barbaresco, Italy
Year: 2017
Photographer: Carmine Conte
Close

Emilio Pucci Headquarters

The tactile perception is one of contrasts, mixing polished office partitions with raw pillars, smooth countertops and exposed ventilation and lighting plants.
Read more

Emilio Pucci Headquarters

The project for Emilio Pucci Headquarters finds its inspirations from both the heritage of the brand and the intrinsic value of the Milanese building it is hosted in. The previous venue, sixteen-century Palazzo Pucci in Florence, is emblematic of the brand’s attitude of mixing history and present, frescoes and bright metal.
Bearing great respect to the pre-existent building, the new project started from a meticulous work of restoration of the precious curtain wall typical of the Milanese architecture of the ‘50s and ‘60s. The different levels are unified by the same technical articulation characterized by linear shapes and transparent surfaces, referencing the worlds of Nanda Vigo and Jean Prouvé, while the tactile perception is one of contrasts, mixing polished office partitions with raw pillars, smooth countertops and exposed ventilation and lighting plants. Moreover, the purity of lines and configuration acquire a highly graphic appearance, strongly linked to the figurative imaginary representative of Pucci.
The lobby front office, a warm woodwork desk resting on the concrete floor and anchoring on rough pillars, is representative of the approach: a timeless, classical aesthetic that has undergone a process of de-structuring and re-interpreting in a contemporary perspective.
The project for Emilio Pucci Headquarters finds its inspirations from both the heritage of the brand and the intrinsic value of the Milanese building it is hosted in.
The different levels are unified by the same technical articulation characterized by linear shapes and transparent surfaces, while the tactile perception is one of contrasts, mixing polished office partitions with raw pillars, smooth countertops and exposed ventilation and lighting plants. The lobby front office, a warm woodwork desk resting on the concrete floor and anchoring on rough pillars, is representative of the approach: a timeless, classical aesthetic that has undergone a process of de-structuring and re-interpreting in a contemporary perspective.
Client: Emilio Pucci S.r.l.
Typology: Office
Location: Milan, Italy
Year: 2017
Photographer: Diego Diaz
Close
OFF Arch - MSGM Srl building
OFF Arch - MSGM Srl building
OFF Arch - MSGM Srl building
OFF Arch - MSGM Srl building
OFF Arch - MSGM Srl building
OFF Arch - MSGM Srl building
OFF Arch - MSGM Srl building
OFF Arch - MSGM Srl building
OFF Arch - MSGM Srl building
OFF Arch - MSGM Srl building
OFF Arch - MSGM Srl building
OFF Arch - MSGM Srl building

MSGM Srl building
OFF Arch - MSGM Srl building
OFF Arch - MSGM Srl building
OFF Arch - MSGM Srl building
OFF Arch - MSGM Srl building
OFF Arch - MSGM Srl building
OFF Arch - MSGM Srl building
OFF Arch - MSGM Srl building
OFF Arch - MSGM Srl building
OFF Arch - MSGM Srl building
OFF Arch - MSGM Srl building
OFF Arch - MSGM Srl building
OFF Arch - MSGM Srl building

MSGM Srl building

OFF Arch - Runway Central Building concept store
OFF Arch - Runway Central Building concept store
OFF Arch - Runway Central Building concept store
OFF Arch - Runway Central Building concept store
OFF Arch - Runway Central Building concept store
OFF Arch - Runway Central Building concept store
OFF Arch - Runway Central Building concept store
OFF Arch - Runway Central Building concept store
OFF Arch - Runway Central Building concept store

Runway Central Building concept store
OFF Arch - Runway Central Building concept store
OFF Arch - Runway Central Building concept store
OFF Arch - Runway Central Building concept store
OFF Arch - Runway Central Building concept store
OFF Arch - Runway Central Building concept store
OFF Arch - Runway Central Building concept store
OFF Arch - Runway Central Building concept store
OFF Arch - Runway Central Building concept store
OFF Arch - Runway Central Building concept store

Runway Central Building
concept store

OFF Arch - Campamac Osteria di Livello
OFF Arch - Campamac Osteria di Livello
OFF Arch - Campamac Osteria di Livello
OFF Arch - Campamac Osteria di Livello
OFF Arch - Campamac Osteria di Livello
OFF Arch - Campamac Osteria di Livello
OFF Arch - Campamac Osteria di Livello
OFF Arch - Campamac Osteria di Livello
OFF Arch - Campamac Osteria di Livello

Campamac Osteria di Livello
OFF Arch - Campamac Osteria di Livello
OFF Arch - Campamac Osteria di Livello
OFF Arch - Campamac Osteria di Livello
OFF Arch - Campamac Osteria di Livello
OFF Arch - Campamac Osteria di Livello
OFF Arch - Campamac Osteria di Livello
OFF Arch - Campamac Osteria di Livello
OFF Arch - Campamac Osteria di Livello
OFF Arch - Campamac Osteria di Livello

Campamac
Osteria di Livello

OFF Arch - Emilio Pucci Headquarters
OFF Arch - Emilio Pucci Headquarters
OFF Arch - Emilio Pucci Headquarters
OFF Arch - Emilio Pucci Headquarters
OFF Arch - Emilio Pucci Headquarters
OFF Arch - Emilio Pucci Headquarters
OFF Arch - Emilio Pucci Headquarters
OFF Arch - Emilio Pucci Headquarters
OFF Arch - Emilio Pucci Headquarters

Emilio Pucci Headquarters
OFF Arch - Emilio Pucci Headquarters
OFF Arch - Emilio Pucci Headquarters
OFF Arch - Emilio Pucci Headquarters
OFF Arch - Emilio Pucci Headquarters
OFF Arch - Emilio Pucci Headquarters
OFF Arch - Emilio Pucci Headquarters
OFF Arch - Emilio Pucci Headquarters
OFF Arch - Emilio Pucci Headquarters
OFF Arch - Emilio Pucci Headquarters

Emilio Pucci Headquarters

menu
Portrait mode only.
Thank you.

OFF Arch

Established in 2010 by architect Fabio Ferrillo, OFF Arch is a Milan-based architecture and design studio specialized in fashion retail, hospitality, institutional and residential interiors worldwide. The team is composed of dynamic and passionate architects, engineers and designers working together with a contemporary approach.

Via Amatore Sciesa, 9
00100 - Roma
ITA
ffa@offarch.com